زایمان طبیعی در آب به همراه همسر
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
 

چرا زایمان طبیعی درآب؟

به دنبال ترس و نگرانی زنان باردار از زایمان طبیعی و البته کنجکاوی برخی زنان برای تجربه زایمان طبیعی، پزشکان به این موضوع رسیدند که از روش‌های کمکی برای کاهش درد زایمان استفاده شود تا پروسه زایمان را دلپذیر و قابل تحمل‌تر کنند. در بسیاری از کشورهای دنیا، روش‌های متفاوت و متنوعی در این زمینه پیشنهاد می‌شود تا زنان باردار در زمان زایمان آرامش بیشتری داشته باشند. به همین دلیل زایمان طبیعی زیر آب که می‌تواند دردهای انقباضی شکم را کاهش دهد، یکی از راه‌های رسیدن به زایمان کم درد به زنان باردار است که البته در ایران نیز تجربه می‌شود. مطالعات گسترده‌ای در مورد مزایای این نوع از زایمان انجام شده است. ابتدا تصور بر این بود که این نوع زایمان میزان عفونت را به حداقل رسانده و در کوتاه کردن طول مراحل زایمان موثر است اما با انجام مطالعات به این موضوع رسیدند که زایمان طبیعی زیر آب به عنوان یکی از روش‌های کمکی برای کم کردن دردهای زایمانی قابل تجربه است.

زایمان در آب برای کدام دسته از زنان مناسب است؟

تمام زنان بارداری که کاندید زایمان طبیعی هستند، کلاس‌های آموزشی را گذرانده و در نهایت کارت مجوز را دریافت کرده‌اند، می‌توانند در آب زایمان کنند، اما زنانی که چند قلو حامله هستند، نوزاد در رحم مادر نچرخیده یا بنا بر دلیل پزشکی دیگر باید سزارین کنند، امکان انجام زایمان در آب را ندارند. در نهایت اینکه برای این نوع زایمان محدودیتی وجود ندارد و زنان می‌توانند در هر تعداد از بارداری‌های خود به شرط گذراندن دوره‌های آموزشی لازم، به این شیوه زایمان کنند.

شرط اول؛ آموزش زایمان در آب

معمولا زنان قبل از آموزش، از انجام زایمان زیر آب احساس نگرانی دارند، به همین دلیل به خانم‌هایی که می‌خواهند از این روش به عنوان یک روش کمکی برای کم کردن درد‌های زایمانی استفاده کنند توصیه می‌کنیم حتما کلاس‌های آموزشی را گذرانده و از مراکزی که کار زایمان در آب را انجام می‌دهند، بازدید کنند.

این کلاس‌ها به صورت استاندارد، به مدت ۸ هفته و از هفته بیستم بارداری زنان شروع می‌شود؛ در این کلاس‌ها، وان آب نیز با درجه حرارت بدن تنظیم شده و تمام پروسه زایمان زیر آب همراه با فیلم‌های آموزشی، مرور و تمرین می‌شود. ناگفته نماند که زنان باید همراه با همسران یا همراهی که قرار است در زمان زایمان او را همراهی کند، در این کلاس‌ها حاضر شوند چرا که ممکن است در مراحل زایمانی مشکلی پیش آید که آشنایی نداشتن همسر و همراه با این مشکلات و پروسه می‌تواند باعث ترس و وحشت همراه شده و این اضطراب و نگرانی به زنان در زمان زایمان منتقل شود.

انتخاب شیوه زایمان

زایمان در آب به ۲ روش انجام می‌شود که البته در هر ۲ روش از آب استفاده می‌شود، اولین روش این است که خانم باردار قبل از زایمان، تمام مراحل زایمانی را در زیر آب انجام می‌دهد و زمانی که دهانه رحم کاملا باز شده و برای بیرون آمدن بچه آماده می‌شود، خانم روی تخت زایمان رفته و مرحله آخر زایمان را روی تخت انجام می‌دهد. روش دوم این است که خانم باردار تمام مراحل زایمان و درد‌های زایمانی را داخل آب تجربه کرده و نوزاد نیز در آب متولد و در آب رها می‌شود. پرسنل اتاق زایمان بچه را از زیر آب گرفته و به مراحل دیگر زایمان کمک و رسیدگی می‌کنند.

دستگاه شیکر‌ آزمایشگاهی مدل روتاتور

تیغ یدک ژیلت مدل Fusion 5 بسته ۴ عددی

بلک ماسک صورت مردانه سودا ۱۰۰ میلی لیتر

کرم ضد چروک ماتریکسیل مدیلن مناسب انواع پوست ۵۰ میلی لیتر

محصولات پشنهادی فروشگاه وینکل

به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

زنانی که تا به حال به استخر نرفته و علاقه‌ای به آب ندارند، عمدتا توانایی این نوع زایمان را ندارند و به طور حتم زایمان در آب هم برایشان دشوار است، این نوع از زایمان نیز بیشتر در کشور‌هایی رواج دارد که مردمان‌شان با آب سروکار بیشتری دارند؛ به‌عنوان نمونه زنان در استرالیا که یک کشور پر آب است، بسیار بیشتر برای انجام این نوع زایمان کاندید می‌شوند، چرا که بدن آن‌ها با آب آشنا و سازگار‌تر بوده و به طور حتم راحت‌تر می‌توانند این نوع زایمان را تجربه کنند. در کشور ما هم زنانی که در طول زندگی بیشتر به استخر رفته و از آب واهمه ندارند، راحت‌تر از دیگر زنان از این روش استقبال می‌کنند و این نوع زایمان همچنان طرفداران خاص خود را دارد.

پیش از انتخاب این شیوه باید بدانید

خانم‌ها در گذشته چنین تصور می‌کردند که این نوع زایمان بهترین راه و معجزه‌ای بزرگ برای رهایی از درد‌های شدید زایمان است؛ به دلیل این ساده انگاری، طرفداران زیادی برای آن وجود داشت؛ اما در حال حاضر زنان با آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر دریافته‌اند که این روش از زایمان، تفاوتی با زایمان طبیعی نداشته و تنها در کاستن از درد موثر است. پس در انتخاب این نوع زایمان و حمل وزن، نباید توقع زایمان بدون درد داشت.

شباهت‌های زایمان در آب با زایمان طبیعی

زنان بارداری که تمایل به انجام این نوع زایمان دارند، بدانند که تمام مراحل یک زایمان طبیعی، مثل کنترل ضربان قلب جنین و بررسی شرایط مادر، در زایمان درون آب انجام خواهد شد، گاهی ممکن است درد در زمان زایمان زیر آب کاهش پیدا نکرده و درد‌های انقباضی طولانی شود که در این صورت اگر به مسکن یا دارویی نیاز باشد، استفاده شده و تمام مراقبت‌ها از زنان مثل یک زایمان طبیعی و معمولی که برای سلامت نوزاد و مادر لازم باشد اعمال خواهد شد. لازم به توضیح است که دراین نوع زایمان، زنان باردار نیز به دلیل درد کمتر، خاطره بهتری از انجام زایمان و تولد فرزندشان دارند ضمن اینکه خطر عفونت نیز که در گذشته در مورد آن بحث می‌شد وجود نداشته و نگرانی وجود ندارد.

توصیه‌های مهم به زنان باردار

در مجموع نه تنها برای انجام زایمان در آب بلکه زنان برای انجام هرکدام از روش‌های زایمانی باید از چگونگی پروسه زایمان خود اطلاعات کسب کرده و آموزش‌های لازم را جدی بگیرند، زنانی که دوره‌های لازم را می‌گذرانند بسیار راحت‌تر می‌توانند در زمان زایمان با ماما و پزشک متخصص همکاری کنند چرا که با پروسه وضعیت خود به صورت کامل آشنا می‌شوند.

منافع زایمان در آب برای مادر:

آب گرم تسکین دهنده و آرامش بخش است.در مراحل نهایی زایمان معمولا مادر انرژی بیشتری دارد.غوطه وری بدن مادر، اجازه حرکت آزاد و موقعیت های بهتر جنین برای خروج را ایجاد میکند.شناورشدن در آب باعث انقباضات رحمی کارآمد تر و بهبود گردش خون شده، در نتیجه باعث اکسیژن رسانی بهتر به عضلات رحم، درد کمتر برای مادر و اکسیژن رسانی بیشتر به جنین میشود.غوطه وری در آب اغلب به پایین آمدن فشار خون ناشی از اضطراب کمک می کند.آب معمولا استرس ناشی از ترشح هورمون ها را کم میکند و اجازه می دهد بدن مادر اندورفین بیشتری به عنوان مهار کننده درد تولید نماید.آب باعث می شود که عضلات  کف لگن شل تر شده و الاسیسیته بیشتری داشته باشد ، در نتیجه بروز و شدت پارگی هنگام زایمان کمتر شده و نیاز به اپی زیاتومی و بخیه کمتر شود.وقتی مادر از نظر جسمی راحت باشد، از نظر ذهنی هم توانایی بیشتری خواهد داشت.از آنجا که آب باعث حفظ بیشتر حریم خصوصی مادر میشود، می تواند کمرویی، اضطراب، و ترس را کاهش دهد. 

فواید زایمان در آب برای نوزاد

زایمان در آب در مقایسه با روش های دیگر برای نوزاد ایمن تر است، فشار تولد را کمتر می کند، سبب کاهش ضربه های زایمانی به نوزاد شده و این امر امنیت زایمان را افزایش داده و سبب ورود ملایم و آسان تر نوزاد به محیط خارج از رحم می شود. از آنجایی که اغلب در این روش مادر کامل هوشیار و آرام است، شیردهی در همان لحظات اولیه پس از تولد انجام می گیرد. 

خطرات (احتمالی) زایمان در آب

یکی از خطرات احتمالی زایمان در آب کند شدن جریان لیبر است. در واقع به علت ماهیت آرامش بخشی و شل کنندگی آب فرآیند لیبر اغلب با کم شدن انقباضات در آب و در نتیجه کندی آن همراه است. از این رو بهتر است بعد از رسیدن به دیلاتاسیون 5 سانتی متر مادر وارد آب شود تا کندی در جریان لیبر پیش نیاید. از دیگر عوامل خطر عنوان شده در زایمان در آب، آسپیراسیون آب توسط نوزاد است. ولی بسیاری از متخصصین معتقدند که آسپیراسیون نوزاد در زیر آب غیر متحمل بوده و در واقع تهدیدی برای نوزاد محسوب نمی شود. در نهایت افزایش ریسک عفونت مادر و نوزاد به عنوان عامل خطر زایمان در آب عنوان شده است. در حالی که با رعایت نکات بهداشتی این نگرانی نیز بی مورد است و اثبات نشده است.

شرایط و هزینه زایمان در آب در ایران:

زایمان در آب در شیراز، اصفهان، تهران و برخی شهرهای دیگر در ایران انجام می شود. در یکی از بیمارستان های اصفهان که زایمان طبیعی در آب انجام می شود، در سال 94 رئیس این بیمارستان اعلام کرد که برای تشویق مادران به انجام زایمان طبیعی هزینه زایمان در آب در این بیمارستان رایگان است.

زایمان در آب با حضور همسر 

اگر بخواهیم درباره نقش همسر در هنگام زایمان صحبت کنیم باید یادآور شد که در مراحل اولیه زایمان و ساعت های اول بهتر است حواس همسرتان را به موسیقی آرام بخش یا صحبت پرت کنید تا درد کمتری را حس کند. اگر لازم است ماساژ پا یا کمر را برای او انجام دهید. در مرحله فعال زایمان انقباضات شدید تر و نزدیک به هم می شوند و نقش شما مهم تر می شود او را تشویق کنید تا بین انقباضات فعالیت کند. در این مرحله، کمک کنید همسرتان تمرکز کند، نفس عمیق بکشد و با صحبت هایتان او را تشویق کنید. یادتان باشد شما نقش مهمی در گذراندن زایمان دارید پس اول از همه سعی کنید آرامش خودتان را حفظ کنید.

5 نکته مهم درباره کمک همسر هنگام زایمان:

  • به خواسته های همسرتان توجه کنید. قبل از زایمان درباره مسائلی ممکن است برای او آزاردهنده باشد از او سوال کنید و هنگام زایمان مراقب آن مسائل باشید.
  • قبل از زایمان در مورد آن مطالعه کنید و اطلاعات کافی به دست بیاورید. آگاهی از تمامی اتفاقاتی که ممکن است پیش بیاید ذهن شما را اماده می کند و دچار استرس نمی شوید.
  • زایمان تقریبا غیر قابل پیش بینی است و ممکن است در روند آن مشکلی پیش بیاید که دچار استرس شوید، در این موقع بهتر است آرام باشید و به متخصصین اعتماد کنید.
  • صبور باشید. مرحله زایمان ممکن است طولانی شود پس بهتر است انتظار آن را داشته باشید.
  • گاهی اوقات ممکن است به دلیل عدم آگاهی از دیدن خونریزی یا درد کشیدن خانم مضطرب شوید، یادتان باشد که اینها روند طبیعی زایمان هستند و همه توسط متخصص حاضر کنترل می شوند.

زایمان در آب با حضور همسر باعث ترغیب مادران به زایمان طبیعی شده و در نتیجه کم شدن استرس مادر در کنار همسر باعث کاهش درد زایمان می شود.





:: برچسب‌ها: زایمان طبیعی, زایمان طبیعی در آب , زایمان طبیعی در آب همراه با همسر, ,
:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : تیم برنامه نویسی استارین وب
ت : شنبه 1 خرداد 1400
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی